19 kwietnia na mapie Torunia pojawi się nowa propozycja dla zwolenników zdrowej, polskiej żywności. „Zasmakuj regionu” oferuje wyroby w 100% pochodzące od polskich producentów
Sklep stacjonarny ma być rozszerzeniem, prowadzonego przez właściciela sklepu internetowego. Nie zmieni się natomiast jego oferta, która będzie bazować na tym samym systemie. Dlaczego to tak wyjątkowa propozycja?
– Dostawy realizowane są raz w tygodniu – w piątek popołudniu, co jest dużym ułatwieniem dla osób chcących żywić się zdrowo, a którzy mają problem z wyskoczeniem na większe zakupy : osoby starsze, młode matki czy mocno zapracowani. W dzisiejszym pośpiechu dużo osób nie zdaje sobie sprawy z tego co spożywa. Wchodzi do sklepu i z pamięci kupuje to co zwykle nie zastanawiając się co tak naprawdę siedzi w środku. Jedna z największych różnic występuje w wędlinach, duże „Fabryki żywności” potrafią zmienić kilo mięsa w ponad 2 kg szynki, podczas gdy prawidłowo, tradycyjnie wyrabiane wędliny to 700g wędliny powstałej z 1 kg mięsa – mówi Brajan Kastner, pomysłodawca całego przedsięwzięcia.
– Jeśli wędliny pochodzą z okolic naszego zamieszkania i są często dostarczane – tak jak u nas nie potrzebują dodatków chemicznych – jedynym konserwantem do nich dodawanym jest sól peklowa, która oddala zagrożenie zarażenia się jadem kiełbasianym – dodaje.
Właściciel sklepu „Zasmakuj regionu” zdaje sobie sprawę, że zadowolenie Klienta wymaga szerokiej oferty. Produkty zostały tak dobrane, aby zadowoliły także wegetarian czy wegan. Jednym z kluczy do sukcesu będzie z pewnością oddziaływanie na zmysły kupujących. – Warzywa transportowane z odległych krajów to zaleta w przypadku egzotycznych odmian, których nie ma szans dostać w Polsce, jednak pomidory, szparagi czy choćby papryka, ściągane z takich krajów jak Hiszpania, Maroko czy Peru są prawie bez smaku i zapachu. Żywności powinna być nie tylko pełnowartościowa, ale też smaczna i dobrze pachnąca, ponieważ są to zmysły, dzięki którym możemy w pełni cieszyć się otrzymanymi potrawami – podkreśla Pan Brajan.
Podczas otwarcia sklepu – 19 kwietnia będzie można skorzystać ze specjalnej promocji. Każdy rachunek powyżej 50 zł będzie obniżony o 10%. To jednak nie wszystko – specjalnie na to wydarzenie przyjedzie jeden z producentów, Pan Adam Siadak ze Specjałów spod Strzechy. Produkuje on wraz ze swoim ojcem najlepsze octy oraz dodatki do wędlin, mięs czy serów, bez udziału sztucznych dodatków. Spotkanie z Panem Adamem będzie okazją do porozmawiania, zadania pytań, spróbowania i zakupienia wyrobów.
Więcej informacji na wydarzeniu na Facebooku oraz na profilu sklepu na Facebooku